Categories
Cultură

Teatrul „Bulandra” din România va prezenta versiunile sale din literatura clasică rusă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

MOSCOVA, 4 apr – RIA Novosti, Natalia Kurova. Teatrul „Bulandra” din capitala României în cadrul programului Festivalului Internaţional al Uniunii Teatrelor din Europa, care pentru prima dată se desfăşoară la Moscova în scena Teatrului Mic de la 12 martie, joi şi duminică va prezenta versiunile sale ale literaturii clasice ruse – spectacolul „Însemnările unui necunoscut” de Dostoievski şi piesa „Ivanov” de Cehov, i s-a comunicat RIA Novosti la serviciul de presă al Teatrului Mic.

Montarea spectacolului „Însemnările unui necunoscut”, care se consideră una dintre cele mai bune lucrări în repertoriul Teatrului „Bulandra”, aparţine conducătorului artistic al teatrului, regizorului Alexandru Darie.

Anterior la festival şi-au prezentat lucrările Teatrul Naţional „Gabima” din Israel şi Teatrul Naţional din Grecia de Nord de la Saloniki.

Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) este o asociere a principalelor trupe dramatice, creată în anul 1990 şi finanţată de Uniunea Europeană în scopul formării unui spaţiu cultural unic. Din componenţa UTE fac parte 22 de teatre din 14 ţări. În anul 2010 la Uniune a aderat Teatrul Mic, care a şi devenit iniţiatorul desfăşurării festivalului în capitala Rusiei. Acesta este un forum teatral de proporţii, organizat anual de UTE, desfăşurînd în cadrul lui ateliere de creaţie ale redutabililor regizori şi expoziţii ale cunsocuţilor scenografi.0